Sirnea – Am gasit ceata.E ceata.

October 28, 2017 Peisaje, Photography 0 Comments

Ziua 3, ne trezim, ma uit spre cer, se vad stelele, inca o zi de toamna superba. Este ora 5, ma duc sa il i-au pe Marius si pornim plini de entuziasm catre satul Sirnea.

Pe drum, prin Bran-Moeciu incepe sa apara ceata, dar stelele inca se vedeau. Ne emotionam, ne bucuram suntem extaziati.
Verde, am uitat ca sunt semafoare din 3 in 3 km pe portiunea asta de drum. Pornim, mai mergem un pic si facem dreapta catre Sirnea. Drumul e bun, asfaltul destul de proaspat.

Bezna, nimeni nu e treaza la 5.30 dimineata. Noi inca suntem entuziasti. De data asta avem amandoi frontalele pregatite. Ne facem bagajul si pornim catre culme sa asteptam cuminti rasaritul. Cativa catei vor neaparat sa vorbeasca cu noi, dar sunt destul de prietenosi. Mergem mai departe, e noapte, facem un live pe fb 🙂 https://www.facebook.com/adrianvajuphoto/videos/10156052701659095/

Nu se vede decat lumina lanternei, e inca noapte, bezna. Ajungem pe deal si dintr-o data liniste. Nu mai vedem nimic, a venit ceata, nu mai vedem la 1 metru in fata. Ne facem curaj si stingem frontalele…Oare o sa fim rapiti de extraterestrii? E liniste dar in acelasi timp e sinistru. Dupa 15 minute ochii incep sa se obisnuiasca cu intunericul. Incet insa isi face loc si frigul, asa ca eu incep sa ma misc si sa imi dezmortesc picioarele. Suntem plini de speranta.

7.30, e inca noapte, ceata e mai groasa decat am crezut. Mai asteptam putin, nimic, doar cativa copaci incep sa se intrezareasca, e ceata si e multa (toata, cum spune un amic). Pe la 8 ne decidem sa pornim spre masina. E ceata. Oamenii incep sa se trezeasca probabil dar noi nu ii vedem. Doar un localnic era in zona cu al lui cal. Facem cateva fotografii, cu copaci, cu cai cu ce mai e in jur si ajungem la masina.

A fost frumos. Ceata te invata sa devii mai creativ, mai minimalist, sa cauti subiecte mai putin ofertante si sa le pui in evidenta. E ceata si in fotografiile mele, asa ca am decis sa fie doar ceata, nu si culoare.

E ceata…